Det här är MID

MID inriktar sig primärt på produktutveckling inom området radiologi. Men även till viss del för intensivvård och operation. Produkter och innovationer byggda på erfarenheter och expertis inom diagnostisk radiologi. Hög kvalité, säkerhet och design.

"X-Ray protection -the the MID way"

Medical Innovation Design

Funktion, säkerhet, ergonomi och design för det dagliga arbetet på röntgen.

Den målgrupp MID riktar sig till är främst alla som arbetar inom medicinsk röntgen.

Medical Innovation Design – MID är lokaliserat centralt i Stockholm och jobbar med produktutveckling och innovationer från idéer och direkta behov från det dagliga arbetet på ”golvet”. MID har under åren även hjälpt större företag med lösningar kopplat till deras befintliga produkter. Företagets produkter står för kvalitet, design och nytänkande inom vården.

Funktion och praktisk användning kombineras med ett estetiskt och tilltalande yttre. Det är produkter som vi i branschen dagligen använder, produkter som hjälper oss att göra ett bättre arbete och som helt enkelt måste fungera för att vi ska få bra bilder och säkra undersökningar med mindre stråldoser m.m.

Under det senaste året finns nu även externa uppfinningar med i sortimentet. Uppfinningar framtagna av svenska innovativa Radiologer, Röntgensjuksköterskor, Strålfysiker/Physicists och Anestesisjuksköterskor i samrbete med MID.

Ylva Ryngebo 

Grundare, VD och styrelseorförande MID AB

Ylva Ryngebo är utbildad röntgensjuksköterska med lång erfarenhet från sjukvården. Hon har bland annat jobbat inom intensivvården på Karolinska sjukhuset i Solna och sedan många år inom röntgensjukvården på flera olika kliniker i Stockholm.

Ylva hade efter tjugo års arbete inom vården tröttnat på produkter som inte fungerade tillfredsställande och började 2000 utveckla egna produkter. Sina många års erfarenhet inom sjukvården översatte hon till innovationer som gör skillnad varje dag – för både patienter och personal.

Idag driver hon sitt eget bolag Medical Innovation Design på heltid där hon i nära samarbete med vårdpersonal och andra större företag som tex.Siemens tar fram produkter för att underlätta och göra det dagliga arbetet säkrare och enklare för både personal och patienter.

Ylva har b.la blivit utnämnd till Europas kvinnliga uppfinnare 2013-2015 och fått mottaga Platinapriset på för sin produkt MID-Comp. 

.Mer om Ylva.

 

Outi Jernström

Outi är MID´s duktiga sömmerska.

Hon är utbildad i Finland inom sömnad, tillskärning, och vävning. Hon har även en utbildning inom tillverkning och konstruktion i hårda material som keramik.

Lång gedigen erfarenhet av sömnadsarbete från olika branscher i både Finland och Sverige. Även viss design och produktutveckling.

 

Anthon Ryngebo

MID´s skicklige montör ser till att allt är limmat, rakt och i rätt skick innan leverans till kund.

Även med på mässor och i vissa designprocesser.

Anthon är även ansvarig för lager, packning och leverans mm.

Alfredh Ryngebo

Alfredh "Affe" är nu själv på väg in och utbildar sig inom vården.

Honom kan ni alltid träffa på Röntgenveckorna då han är med och jobbar i MID montern.

Affe har även hand om vissa leveranser mm. då han inte arbeta på kirurgen på Capio St Görans Sjukhus i Stockholm.

Styrelse och ledning

Förutom Ylva Ryngebo som är styrelseledamot, VD och grundare sitter följande personer med i styrelsen.

Klaus Gottwald

Styrelseladmot MID. Fil.kand. ekonomi och ADB. VD för Stockholms Affärsänglar Management AB, Stockholms Affärsänglar Start Två AB och Sustainable Energy AB Klaus är medgrundare av Stockholms affärsänglar start ett och två samt Roslagens affärsänglar.

 Ylva Dalén

Ylva är suppleant  i MID och Leg. sjukgymnast. Innovatör och grundare av bolaget Jump & Joy AB. Licentiatexamen 2011 på KI med avhandlingen: “Standing with and without vibration in children with severe cerebral palsy”. Årets svenska kvinnliga uppfinnare 2010